Tom Lantos Intézet

A Tom Lantos Intézet (TLI) a Demokrácia Központ Közalapítvány céljainak megvalósítása érdekében szükséges feladatok ellátására a Közalapítvány Alapító Okiratában az 1959. évi IV. törvény 74/B. § (3) bekezdése szerint létrehozott, a Demokrácia Központ Közalapítvány Kuratóriuma felügyelete alatt működő, önálló jogi személyiséggel rendelkező szervezeti egység.

A Tom Lantos Intézet (TLI) elsősorban egy kutatóintézet, szellemi műhely, amelynek fő kutatási területe az emberi és kisebbségi jogok a közép-kelet európai és nyugat-balkáni régióban. Emellett szükség szerint egy szélesebb földrajzi régióban is megvalósít projekteket a demokratikus folyamatok előmozdítása és az alapvető emberi és szabadság jogok érvényesítése érdekében. A TLI különös hangsúlyt fektet a fiatalokra és a kisebbségekre, velük szoros együttműködésben hajtja végre programjait és projektjeit.

A Tom Lantos Intézet vezetője Dr. Bíró Anna-Mária igazgató. Az Intézet tevékenységéről és a végrehajtott programokról az Intézet honlapján érdeklődhet (www.tomlantosinstitute.hu).

A Tom Lantos Intézet elérhetőségei:


Cím: 1016 Budapest, Bérc u. 13-15.
Telefon: +36 1 209 0024
Központi e-mail cím:

© IntroWeb | 2021 Weboldal készítés, SEO