Demokratikus Átalakulásért Intézet

A Demokratikus Átalakulásért Intézet (ICDT) a Demokrácia Központ Közalapítvány céljainak megvalósítása érdekében szükséges feladatok ellátására a Közalapítvány Alapító Okiratában az 1959. évi IV. törvény 74/B. § (3) bekezdése szerint létrehozott, a Demokrácia Központ Közalapítvány Kuratóriuma felügyelete alatt működő, önálló jogi személyiséggel rendelkező szervezeti egység.

A Demokratikus Átalakulásért Intézet (ICDT) budapesti székhelyű non-profit szervezet, ami egybegyűjti a múltbéli demokratikus átalakulások tapasztalatait és megosztja mindazokkal, akik elkötelezettek abban, hogy kövessék a demokratizálódás útját. Az ICDT nem általában terjeszti a demokráciát, konkrét és gyakorlatias célokat tűz ki maga elé: a demokratikus átalakulást mint folyamatot vizsgálja. Az Intézet azon munkálkodik, hogy megmutassa, hogyan lépett és lép napjainkban is számos ország a demokrácia útjára, hogy mind sikereikből, mind kudarcaikból tanulhassanak, akik a jövőben a diktatúra helyett a demokrácia felé vezető utat választják.

A Demokratikus Átalakulásért Intézet vezetője Dr. Gyarmati István igazgató. Az Intézet tevékenységéről és a végrehajtott programokról az Intézet honlapján érdeklődhet (www.icdt.hu).

A Demokratikus Átalakulásért Intézet elérhetőségei:

Cím:
1022 Budapest, Árvácska u. 12.
Telefon: +36 1 438 0820
Fax: +36 1 438 0821
Központi e-mail cím: info@icdt.hu